Nyttighetstips 11

Sista nyttighets tipset här då! vi har ju dock inte varit så duktiga på att följa dem(thihi), Hoppas det har gått bättre för er!

8 nyttighetstips

 

1 Undvik livsmedel med högt GI-värde, som vitt mjöl, vitt socker och potatis. Istället för det vita brödet kan man servera ett grovt bröd, istället för potatis till exempel en bönsallad.

2
Var försiktig med feta såser och söta drycker. 3

 Bakar du brödet själv, byt ut det vanliga vita mjölet mot dinkelmjöl, som finns på Konsum och hälsokostbutiker. Dinkelmjöl har ett lågt GI-värde och är mycket nyttigare för kroppen.

4 Tycker du att potatisen är en självklarhet på julbordet finns det tips som sänker GI-värdet i potatisen. Koka först potatisen, men kyl den sedan i kylskåpet. När du värmer eller steker den igen har potatisen ett lågt GI-värde.

5
Det kan vara svårt att undvika "boven" under helgen - det vita sockret. Pröva med nötter, russin och frukt istället för godis och söta kakor.

6
Undvik julmust som innehåller otroligt mycket socker, till och med mer än Coca-Cola.

7
Ljus choklad är bara tillfälligt uppiggande och sätter fart på blodsockernivån i blodet. Välj mörk choklad i stället med kakaohalt över 70 procent. Den är uppiggande på riktigt. '

8
Ät regelbundna måltider. Att småäta mellan måltiderna kan vara katastrofalt både för midjemått och blodsockernivå.Lite små enkla tips (jag skrev de själv jag lovar!!!) (höörm.....)


Hoppas nu att ni har tagit del av våra tips och att ni tyckte om dem!
Kommentera gärna om ni vill att jag ska fortsätta med något sånt här i fortsättningen! PUSS
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0